Maraton 1 Decembrie 2023 pentru Schimbă Viața Unui Copil (SVUC)

 

Roberta Vasile Asociația Schimbă Viața Unui Copil

0% Complete
0 RON
Sumă strânsă
500 RON
Target
0
Donații
Vreau să fac o donaţie!

"Asociația Schimbă Viața Unui Copil (SVUC) este înființată în anul 2021 și și-a propus să acorde sprijin copiilor cu afecțiuni neuromotorii și, pe termen lung, construirea unui Centru Terapeutic Multidisciplinar în apropiere de București.

Misiunea Asociației SVUC este aceea de a asigura copiilor înscriși în Asociația SVUC drepturi și oportunități reale, în vederea îmbunătățirii calității vieții personale printr-un complex personalizat de terapii, de a contribui la dezvoltarea societății civile, oferindu-le ajutor pentru o viață demnă.

Pentru a putea asigura, copiilor cu afecțiuni neuromotorii, cea mai bună soluție medicală,  Asociația SVUC și-a propus construirea unui Centru Terapeutic Multidisciplinar unde copiii să poată accesa toate terapiile necesare recuperării, evitând astfel deplasarea către locații diferite pentru fiecare modul de terapie în parte: înot, kinetoterapie, terapie de integrare senzorială, terapie ocupațională, diverse metode terapeutice (masaj terapeutic, stretching, elongații, termoterapie).

Deschiderea Centrului Terapeutic Multidisciplinar SVUC satisface nevoia de depistare și de recuperare / reabilitare a copiilor cu dizabilități neuromotorii, prin oferirea de servicii de recuperare adaptate nevoilor individuale, căci un număr foarte mare de copii diagnosticați cu dizabilități neuromotorii necesită o abordare multidisciplinară a planului de recuperare, însă în acest moment nu sunt centre terapeutice care să susțină o astfel de abordare, iar familiile sunt nevoite să meargă în locații diferite pentru fiecare tip de terapie în parte. Mai mult de atât, costurile pentru susținerea terapiilor din planul de recuperare / reabilitare a copilului cu dizabilități neuromotorii sunt destul de ridicate (în unele cazuri depășind 5.000-7.000lei / lună), iar de multe ori nivelul financiar al familiei nu permite urmarea întregului plan, de multe ori familia renunțând la terapii, ori ajunge în situații financiare dificile.

În acest moment, Asociația SVUC acordă sprijin pentru efectuarea terapiilor zilnice pentru 13 copii din București, Iași, Constanța, Râmnicu Vâlcea, și își dorește ca, în viitor, să își lărgească aria de sprijin acolo unde este nevoie.

De asemenea, Asociația SVUC acordă sprijin copiilor cu afecțiuni neuromotorii prin decontarea cheltuielilor ocazionate de controale medicale, procurarea de alimente, îmbrăcăminte și încălțăminte, precum și a jocurilor și materialelor necesare în efectuarea diferitelor tipuri de terapii ale fiecărui copil în parte.

Dacă doriți să susțineți cauza noastră o puteți face (și) aici: https://tinyurl.com/GalantOM-CentrulTerapeutic  

Contăm pe dumneavoastră și credem cu tărie că împreună vom putea dărui zâmbete."


Recomandă-le prietenilor această campanie.

în beneficiul

Asociația Schimbă Viața Unui Copil (SVUC) este înființată în 2021 și și-a propus să acorde sprijin copiilor cu afecțiuni neuromotorii, iar ca obiectiv pe termen lung, construirea unui Centru Terapeutic multidisciplinar în apropiere de București.

Fii alături de Asociația Schimbă Viața unui Copil!

Centrul Terapeutic Multidisciplinar va asigura copiilor cu afecțiuni neuromotorii accesul la terapiile necesare pentru îmbunătățirea calității vieții: kinetoterapie, terapie de integrare senzorială, terapie ocupațională, diverse metode terapeutice.

În memoria românilor care au făcut posibilă Marea Unire de la 1918, de Ziua Naţională a României, pasionații de mișcare sunt invitați să participe cu inima la “Maraton 1 Decembrie”. Competiția se adresează pasionaţilor de sport și mișcare în aer liber, a căror stare de sănătate le permite o alergare pe una din distanţele probelor de concurs. Cursele din cadrul evenimentul

 

0 Donații

Nu există nici o donaţie. Fii primul care donează!
Roberta Vasile : Asociația Schimbă Viața Unui Copil
Maraton 1 Decembrie 2023 pentru Schimbă Viața Unui Copil (SVUC)