Asociația Schimbă Viața Unui Copil

Asociația Schimbă Viața Unui Copil

O șansă pentru Chikamso: transformă donațiile în zâmbete!

Status: Fundraising

Povestea lui Chikamso este povestea unui copil curajos și adevăratul test de rezistență pe care el și familia lui l-au parcurs în ultimul an.

[ Show more ]
0% Complete

0 RON

Sumă:

0

Galantomi:

0

Donații:

120,000 RON

Target:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Povestea lui Chikamso este povestea unui copil curajos și adevăratul test de rezistență pe care el și familia lui l-au parcurs în ultimul an.

Chikamso s-a născut la 37/38 de săptămâni, printr-o cezariană de urgență. Mama a avut o tensiune arterială crescută în ultima parte a sarcinii, ceea ce a făcut ca cezariana să fie necesară. Din păcate, problemele nu s-au oprit aici. Pandemia de COVID-19 a complicat multe aspecte ale vieții noastre, inclusiv accesul la serviciile medicale și întâlnirile cu cei dragi.

La Spitalul Odobescu din Timișoara, din cauza restricțiilor legate de pandemie, părinții aveau permisiunea să-și vadă copiii doar la ora mesei. În a doua zi de viață a lui Chikamso, mama a aflat cu inima grea că micuțul lor se afla în terapie intensivă sub supraveghere. Se pare că a avut 2 convulsii din cauza unei hemoragii intraventriculare de grad 2. A primit fenobarbital timp de aproape o lună pentru a preveni convulsiile. Însă, odată cu administrarea acestui medicament, copilul a încetat să mănânce. Cu ajutorul Domnului Doctor Bacos Cosma, un neurolog de excepție, și după mai multe EEG-uri care au infirmat existența convulsiilor sau a epilepsiei, medicamentul a fost retras.

La vârsta de 3 luni, copilul a fost adus la spital din nou, de data aceasta din cauza unor probleme respiratorii. Deși plămânii săi păreau să fie în regulă, copilul era somnolent și apatic din cauza unei anemii. Au fost trimiși la neuropsihiatrie, unde, în ciuda unui EEG normal, i s-a administrat medicamentul Depakine, folosit în mod obișnuit pentru epilepsie. Cu toate acestea, copilul nu avea epilepsie, iar medicul a suspectat niște spasme în flexie care ulterior au fost negate de Domnul Bacos. La vârsta de 5 luni, Depakine a fost în cele din urmă scoas sub îndrumarea doctorului.

Din păcate, starea copilului nu s-a îmbunătățit. A fost implicat în numeroase investigații medicale, atât în România, cât și în Germania, dar nimeni nu a găsit o explicație pentru slăbiciunea sa musculară. Cu toate acestea, costurile pentru aceste investigații și terapii au crescut considerabil.

La vârsta de 7 luni, familia a hotărât să se mute în Alba Iulia, unde au găsit un centru de recuperare specializat, Maria Beatrice. Aici, copilul primește terapii zilnice pentru a-și întări musculatura. Cu toate acestea, costurile lunare pentru aceste terapii au devenit o povară grea pentru familia lor, ajungând până la 4000-6000 de lei pe lună.

În prezent, copilul nu are tonusul muscular necesar pentru a se ridica în șezut, iar dezvoltarea sa este întârziată. Are nevoie urgentă de sprijin pentru a-și recăpăta puterea și pentru a putea trăi o viață și o copilărie normale.

Vă rugăm din suflet să ne ajutați să strângem fonduri pentru această familie și copilul lor curajos. Fiecare contribuție contează și va face o diferență în viața lor. Cu ajutorul vostru, putem să le oferim o șansă mai bună pentru viitor.

Împreună, putem face minuni și să oferim acestui copil șansa la o viață mai fericită și sănătoasă. Vă mulțumim din suflet pentru sprijinul vostru și pentru că sunteți alături de această familie în aceste momente dificile.

Cu recunoștință,